Det sker i efterårsferien på Fattigården

Danmarks Forsorgsmuseum

Det sker i efterårsferien på Fattigården

Danmarks Forsorgsmuseum har åbent alle dage kl. 10-16 i efterårsferien. Få opgaven “Livet på Fattiggården” udleveret i billetsalget og løs den, mens I går rundt og ser, hvor mænd og kvinder sov, spiste og arbejdede, når de var på Fattiggården. På turen rundt ser I også lusekassen, fuldebrummen og måtteværkstedet. Men hvem var de mennesker, som boede bag de høje mure og pigtråden? Hver dag i efterårsferien kan I høre om nogle af dem, der i tidens løb har boet på Fattiggården, når museets formidlere fortæller skæbnefortællinger. Det er hver dag kl. 10-14.

Tirsdag den 18. oktober er det muligt at få en smagsprøve på labskovs med hjemmesyltede rødbeder. Der er servering i spisestuen. Samme dag kan I også møde nogle af museets frivillige i måtteværkstedet. Her viser de, hvordan en måtte bliver til. Mandag den 17. og torsdag den 20. oktober kan I få en snak med Henriette. Hun er Hus Forbi-sælger og formidler på Danmarks Forsorgsmuseum. Hun fortæller gerne om, hvordan livet som socialt udsat var før og i dag. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt.

Tirsdag den 18. oktober er det muligt at få en smagsprøve

Praktiske oplysninger

Mødested: Danmarks Forsorgsmuseum, Grubbemøllevej 13 5700 Svendborg
Mødedatoer: Den 15. – 23. oktober 2022.
Mødedage: Alle dage i efterårsferien
Mødetid: Kl. 10-16
Alder: Fra 6 år
Deltagerbetaling: Gratis når entreen er betalt. Børn (0 – 17 år) har gratis adgang. Voksne: 75 kr. Pensionister /studerende: 60 kr.
Forhåndstilmelding: Nej