Det sker i sommerferien på Fattiggården

Danmarks Forsorgsmuseum

Det sker i sommerferien på Fattiggården

Danmarks Forsorgsmuseum har åbent alle dage kl. 10-16 i sommerferien d. 24. juni – 6. august. Når I kommer ind bag de høje mure på Nordens bedst bevarede fattiggård, kan I se, hvor de indlagte spiste, arbejdede, sov og blev straffet.

Ny udstilling åbner 24. juni Til sommerferien åbner “ANBRAGT” – en ny, stor udstilling.
Her fortæller vi historier om anbringelser på tværs af generationer, fra slutningen af 1800-tallet til i dag. Museet giver stemme til dem, det handler om: Anbragte. Det gør vi, fordi anbragte og tidligere anbragte er de eneste som ved, hvordan det føles at vokse op uden for hjemmet. ”ANBRAGT” er to udstillinger – den ene henvender sig til familier med børn i alderen 8-12 år, mens den anden er for unge og voksne.

Fattiggården inviterer dig med på en lytter. I sommerferien kan du og din familie gå på opdagelse i den gamle fattiggård. Sammen kan I lytte til de tankevækkende fortællinger om nogle af Fattiggårdens skæbner, og undervejs løse forskellige opgaver.
Aktiviteten er for børn i alderen 6-12 år og deres familie. Opgaven er gratis, når først entréen er betalt.

På udvalgte dage vil der være frivillige i Museumshaven og i måtteværkstedet. De frivillige havefolk fortæller gerne, hvordan de dyrker nyttehaven og passer prydhaven.
I måtteværkstedet kan I se, hvordan en måtte bliver til. Tusindvis af måtter er blevet vævet på Fattiggården. De blev solgt videre og medvirkede til, at driften af Fattiggården blev billigere.

Se hele sommerens program på www.forsorgsmuseet.dk

Sommerferie fattiggården

Praktiske oplysninger

Mødested: Danmarks Forsorgsmuseum, Grubbemøllevej 13, 5700 Svendborg
Mødeuge: 26-31 – 2023
Mødedage: Alle ugens dage
Mødetid: Kl. 10.00-16.00
Alder: Børn fra 6 år og deres familier
Deltagerbetaling: Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang. Voksne: 95 kr. Pensionister/studerende: 75 kr.
Forhåndstilmelding: Nej