Snit-og-snak-2021

Lav din egen helt personlige vandrestav – med træ, kniv, naturting og genbrugsmaterialer.

Pind, bål, åben himmel, havn, vand og skibe… En god udendørs dag, hvor du – måske sammen med nogle venner – kan snitte din egen vandrestav eller kæp med symboler og tegn, der fortæller noget om de drømme, håb og ønsker, du har for fremtiden og dit liv.
Først vælger du din “yndlingspind”, så lærer du at bruge kniven på en sikker måde, og får tips og tricks til at kunne lave en god stav.

Om vandrestaven…

I tusindvis af år har vandrestaven været brugt af Det Oprindelige Folk i USA, Amazonas, Sibirien, Peru, Australien. Også på Island, blandt Kelterne og hos Naverne er det almindeligt at bruge staven, som en trofast rejsefælle og støtte på vandringer. I tidernes morgen fungerede staven også som våben og redskab ved ritualer og ceremonier som et symbol på autoritet, styrke og en god jordforbindelse.

På vandringer er staven en god støtte og følgesvend. Den styrker og støtter kroppen, når forhindringer og stejle steder skal klares. Staven er også kendt for at have livskraft og magiske evner, der kan forstærke og forbinde dens ejer med både det himmelske og jordiske.

En stav er meget personlig. Den snittes, skæres og formes i frisk træ, for måske at blive dekoreret med snoninger, symboler, fjer, læder, perler – eller slet ikke med noget. Staven vækker stor beundring og respekt, og kan også være en slags ”visitkort”, der med symboler, farver og udsmykning kan fortælle en masse om ejerens evner, ønsker og planer for livet.

Der vil være gode snakke, store oplevelser og historier på SNIT & SNAK. Der vil også være stilhed, bålhygge og slet ingen snak og forstyrrelser, så vi kan nyde havnens lyde.

Velkommen til en spændende snittedag på Frederiksø 🙂

Praktiske oplysninger

Mødested: woodnwonder, Frederiksø 18A, 5700 Svendborg
Mødeuge: Uge 26 – Den 2. juli
Mødedage: Fredag
Mødetid: Kl. 10-15
Alder: 12 – 15 år (minimum 8 deltagere – maksimalt 15 deltagere)
Påklædning: Praktisk tøj
Deltagerbetaling: 100 kr. for materialer og brug af værktøj. Beløbet refunderes ikke ved evt. framelding. Pladsen kan dog videregives til en anden
Forhåndstilmelding: Ja – tlf. 60607440 senest den 25. juni
Instruktør: Bente Hovendal
Eventuelt: Husk madpakke, drikkedunk, praktisk tøj, godt humør.
Hvis vejret er for råt og vådt, snitter vi inde på værkstedet.
Mobiler og andet elektronik holder vi helt slukket på workshoppen.
Deltagelse på Snit & Snak sker under ordnede forhold, og er helt på eget ansvar.